Dr Fang Lou

TKM (tradisjonell kinesisk medisin) spesialist Dr Fang Luo har mer enn 30 års erfaring innen klassisk kinesisk medisin. Hun har en bachelorgrad i tradisjonell kinesisk medisin fra Liaoning Universitetet. Hun arbeidet på Shenyang TKM sykehus som assisterende overlege i 23 år. Hun arbeidet på en kinesisk klinikk i Sandvika i 4 år, og har de siste 7 årene hatt sin egen klinikk på Frogner i Oslo. 

 

Hun har mye vellykket erfaring i følgende felt:

Mental Disorder (f.eks depresjon, søvnløshet, stress)

Sykdommer i nervesystemet (f.eks migrene, stroke, tinnitus)

Sykdommer i sirkulasjonssystemet (f.eks høy / lavt blodtrykk, kalde hender og føtter)

Sykdommer i luftveiene (f.eks Forkjølelse, rhinitt, kronisk bronkitt)

Sykdommer i fordøyelsessystemet (f.eks dyspepsi, oppblåst, forstoppelse)

Sykdommer i hud (f.eks eksem)

Sykdommer i muskel-skjelett (f.eks Isjias, Lumbago (ryggsmerter), stiv nakke / skulder, Sport skade)

Sykdommer som påvirker urogenitalsystemet (f.eks urin infeksjon, menstruasjonssmerter, Female infertilitet)

 

Tradisjonell kinesisk medisin (TKM) omfatter en rekke forskjellige tradisjonelle medisinske behandlinger som har sin opprinnelse i Kina. TKM er akseptert som en fullverdig del av det offisielle helsevesen i Kina og i Øst-Asia, men regnes som alternativ behandling i det meste av den vestlige verden.

 

TKM inkluderer behandlinger som bl.a. kinesisk urtemedisin, akupunktur, kostholdsterapi og tuina- og shiatsu-massasje. Qi Gong og Taijiquan er også nært forbundet med TKM. TKM sies å være utviklet gjennom flere tusen år, og er basert på omhyggelige observasjoner av samspillet mellom naturen; kosmos, og menneskekroppen. Blant de viktigste, underliggende teoriene er filosofien om Yin og yang, og Qi, de fem elementene (wu xing), kroppens meridiansystem, Zang Fu, de seks bekreftelsene, fire nivåene osv.

 

Moderne TKM ble systematisert på 1950-tallet i Folkerepublikken Kina under Mao Zedong.

 

Ifølge tradisjonen er Yin og yang to motsatte, polære kvaliteter som er avhengig av og utfyller hverandre. Qi er vital energi, og den sirkulerer i kroppen i kanaler som kalles meridianer. En forutsetning for god helse er at det er nok Qi i kroppen og at den flyter fritt.